herczeg_andras_duplagolyos_vadászfegyver

Füst az erdőben – elöltöltő fegyveres vadászat Gyulajon

Tavaly óta tudjuk, hogy elöltöltő fegyverrel Magyarországon már lehet vadászni - idén már a Gyulaj Zrt. 7600 hektáros vadrezervátumában vadászhatunk trófeás vadra és tarvadra 2014. október 1 – 2015. február 28. között!

 

„Megint megdobban a szív… Ködös, hideg idő. A vadász már sötétedésben kilopózott a váltóhoz, ahol napok óta a friss szarvasnyomokat figyelte. Az öreg kő mellett telepedett le, ahogy mindig. Sokat várt már itt. A jó leshely vagy 60 lépésre lehet a váltótól, amely a fenti rét felől a patak felé vezet. A hajnal első fényei sejtelmesen szűrődtek át a talaj felett úszó ködön. A puska lakatját kabátjával fedte, ahogy szokta, hogy a szitáló köd ne nedvesítse meg a felporzó lőport. Így várta az első napsugarakat. A reggel friss fényeinél még egyszer megcélozta a bokrot, ahol a váltó kilép a sűrűből. Szerette tudni, hogy jó tartása lesz a kovás puskának, ha a szükség úgy hozza.

Nem kellett sokat várni, a tegnapi nyomok nem hazudtak. A magányos bika épp azon a helyen tűnt elő, amelyre célzást tett imént. A puskát hangtalanul emelte. Az elsütőbillentyűt kissé hátrahúzva feszítette a kakast, hogy a lakat ne kattanjon. Ugyanazzal a mozdulattal a puska már célon is volt. A távolság nem volt több, mint 50 méter, bőven az elöltöltő puska hatótávolságán belül. A nemes vad balra fordult, és már roppant is a lövés. A vadász leguggolt, hogy a felfelé szálló füst alatt elnézve figyelje a vad jelzését. A bika ott feküdt mozdulatlanul…”

Mese a fenti történet? Nem! Tavaly óta tudjuk, hogy elöltöltő fegyverrel Magyarországon bizony már lehet vadászni. 2013-ban elindítottunk egy olyan kutatási programot, melynek a második lépcsőjéhez értünk. 2013-ban zárt kertben, korlátozott vadfajokra, idén azonban már a Gyulaj Zrt. 7600 hektáros vadrezervátumában vadászhatunk trófeás vadra és tarvadra egyaránt, 2014. október 1 – 2015. február 28. között!

Gyulaj

Gyulaj legenda. Nem csak azért, mert mint vadászterület minden feltétellel rendelkezik ahhoz, hogy a vadászember megélhesse a vad űzésének minden szépségét, hanem legenda azért is, mert a különleges rendeltetésű vadászterületnek mindig gondos, jó gazdái voltak, ott mindig magas szintű vadgazdálkodás folyt. Most sincs ez másképp. Jó ott lenni. Jó látni, hogy nem megkeseredett emberek dolgoznak az erdőért, a vadért, hanem szakmájukat szerető, tisztelő és magas szinten művelő vadászemberek. Gyulaj az a hely, ahol a trófeaszemlén a trófea tábláján nem az elejtő neve olvasható, hanem a kísérő hivatásos vadászé… Nem voltam még olyan hivatalos eseményen Gyulajon, ahol a vezetés nem köszönte volna meg a szakszemélyzetnek az odaadó munkát!

Gyulaj legenda. Számunkra – elöltöltő fegyveres vadászoknak – minden bizonnyal az is marad örökre, hiszen a Gyulaj Zrt. szakmai stábja karolta fel az elöltöltő fegyveres vadászat ügyét, hogy itt valósulhasson meg először hazánkban az elöltöltő fegyveres nyílt területi vadászat. Azt hiszem, a magyar – leendő és már azzá vált – elöltöltő fegyveres vadászok nem kívánhatnak ennél jobb támogatást. Megtiszteltetés, hogy a Gyulaj Zrt. vadászati vezetése figyelemmel kísérte munkánkat, és támogatásra méltónak, fontosnak találta az elöltöltő fegyveres vadászat elterjesztését.

Elöltöltő fegyveres kutatási program Gyulajon

A megyei kormányhivatal vadászati főosztályának engedélyével így kutatási célú elöltöltő fegyveres vadászatokat tarthatunk a következő feltételekkel:

A kutatási program ideje: 2014. 10. 01. – 2015. 02. 28.

Vadászterület: 17-454410-244 Gyulaj Zrt. Tamási erdészet


Vadászható vadfajok: A vadászható vadfajok tekintetében nincs különbségtétel az elöltöltő fegyveres vadászati mód és a modern vadászfegyverekkel folytatott vadászat között.

A kutatásban részt vehetnek: A vadászatokon olyan, érvényes vadászjeggyel, érvényes vadászfegyver tartási engedéllyel és lőszerelem tartására vonatkozó engedéllyel rendelkező vadászok vesznek részt, akik egyben elöltöltő fegyver kezelésére is rendelkeznek vizsgával.

Használható fegyverek: Érvényes műszaki tanúsítvány, minimum .50 (12,7 mm) űrméret, minimum 2500 J torkolati energia

A kutatási program elsődleges célja továbbra is az, hogy a Jogalkotó számára megfelelő tapasztalati bázist biztosíthassunk az elöltöltő-fegyveres vadászat jogszabályokba történő emeléséhez. Olyan gyakorlati ismeretanyagot építünk fel, mely eredménye élhető, szakszerű jogszabályi háttér lesz.

Részt venne a kutatási programban?

Ahogy a tavalyi évben is, úgy idén is várjuk a vadászok jelentkezését. Köszönhetően a Gyulaj Zrt. lehetőségeinek, idén jóval szélesebb körben, kedvezőbb feltételekkel tudjuk fogadni az érdeklődő vadászokat, akár külhonból is.

Ne keseredjen el akkor sem, ha nincs vadászatra alkalmas elöltöltő fegyvere. A Kapszli.hu jóvoltából egy csappantyús, .54-es kaliberű, Pedersoli Tradional Hawken puska áll a vadászok rendelkezésére.

Ha még nincs meg az elöltöltő fegyver kezelésére vonatkozó vizsgája, azt könnyen leteheti az ország számos pontján lőtereinken, vagy akár Gyulajon is. Vizsgára jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Várjuk szeretettel minden olyan igaz vadász jelentkezését, aki kipróbálná e nemes, hagyományos vadászati módot! Vadászna elöltöltő fegyverrel Gyulajon? Jelentkezés és bővebb infornációk itt! szerző: kapszli.hu
Forrás: huntingpress.eu

contact_ikon
+36 30 260 7693
+36 29 337 005


2351. Alsónémedi Hunyadi u. 9.
GPS koordináta:
N 47
º 19'2.5"; E 19º 9' 7.2"

Nyitva tartás:
Hétfőtől -Péntekig 8-16 óráig

Nyitvatartási időn kívül telefonos egyeztetést kérek!

 

 

AKTUÁLIS HOLDFÁZIS

AKTUÁLIS HOLD

 

     Keress bennünket a Facebookon!     Google+ Cégem   

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

 

©2012-2016. Herczeg András Vadászpuskaműves | Telefon: +36-30-260-7693, +36-29-337-005 | 2351. Alsónémedi Hunyadi u. 9.
| Email: info (kukac) vadaszpuskamuves.hu


Please publish modules in offcanvas position.