herczeg_andras_duplagolyos_vadászfegyver

szarvasbőgés

Kaposvár, 2014. szeptember 8., hétfő (MTI) - Megkezdődött a vadászati idény az ország legnagyobb vadgazdálkodója, a SEFAG Erdészeti és Faipari (SEFAG) Zrt. nyolc somogyi vadászterületén - közölte Ihárosi Péter, a társaság turisztikai és közjóléti osztályvezető-helyettese az MTI-vel.

Szeptemberben először a lábodi és a szántódi területeken, majd néhány nappal később a többi vadászterületen is a gímbikák bőgése, októberben a dámbikák úgynevezett barcogása adja hírül, hogy megkezdődött a két nagyvad párzási ideje - mondta.

Az elmúlt hetekben kiemelt figyelmet fordítottak a sikeres vadászatok előkészítésére, a vadföldek karbantartására, magaslesek építésére és javítására, vagy éppen a kapitális trófeát hordozó példányok megfigyelésére - jelezte a szakember, hozzátéve: a balesetek elkerülése érdekében a vadászterületeken szeptemberben - bizonyos területeken október végéig - erdőlátogatási tilalmat rendeltek el.

Ihárosi Péter kiemelte: a mintegy 86 ezer hektár állami területet kezelő SEFAG Zrt. az ország egyik legjelentősebb erdőgazdálkodója, egyben az ország legnagyobb, 103 ezer hektáron vadászati és vadgazdálkodási tevékenységet folytató vadgazdálkodója.

A társaság területén minden hazai nagyvad megtalálható és vadászható, a dél-somogyi területen világhírű gím- és egyedülálló dámállomány él.

A SEFAG Zrt. kezelésében levő állomány minőségét fémjelzi, hogy a nyolcból hét vadászterület különleges rendeltetésűvé nyilvánított, kiemelkedő genetikai értéket képvisel - hangsúlyozta a szakember, hozzátéve: az itt élő vadállomány mennyisége és minősége egyedülálló, amit a Nemzetközi Vadvédelmi Tanács (C.I.C.) 1994-ben Edmond Blanc díjjal jutalmazott.

Az elmúlt évről szólva Ihárosi Péter felidézte: közel 140 gímbika került terítékre, köztük a legsúlyosabb Segesd-Csöpröndön, mintegy 11,64 kilót nyomva a bírálaton. Hasonlóan erős és jó bikák kerültek ki a zselici, illetve a lábodi területről is, valamint a vörösalmai terület is szép eredményeket hozott, köztük egy rendkívül mutatós trófea 219,50 nemzetközi pontot ért el - mondta.

 

contact_ikon
+36 30 260 7693
+36 29 337 005


2351. Alsónémedi Hunyadi u. 9.
GPS koordináta:
N 47
º 19'2.5"; E 19º 9' 7.2"

Nyitva tartás:
Hétfőtől -Péntekig 8-16 óráig

Nyitvatartási időn kívül telefonos egyeztetést kérek!

 

 

AKTUÁLIS HOLDFÁZIS

AKTUÁLIS HOLD

 

     Keress bennünket a Facebookon!     Google+ Cégem   

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

 

©2012-2016. Herczeg András Vadászpuskaműves | Telefon: +36-30-260-7693, +36-29-337-005 | 2351. Alsónémedi Hunyadi u. 9.
| Email: info (kukac) vadaszpuskamuves.hu


Please publish modules in offcanvas position.