herczeg_andras_duplagolyos_vadászfegyver

Spékelt őzgerinc barnamártással

Hozzávalók (4 személyre):

» 1,5 kg őzgerinc,
» 10 dkg füstölt szalonna,
» étolaj,
» 1 dl vörösbor,
» 1 fej fokhagyma,
» só, bors,
» babérlevél,
» borókabogyó ízlés szerint

Barnamártáshoz:
» 0,5 kg marhacsont,
» 5 dkg zsír,
» 8 dkg liszt,
» 2 dkg cukor,
» 15 dkg vegyes zöldség,
» 5 dkg gomba,
» 1 fej vöröshagyma,
» ½ fej fokhagyma,
» 1 dl vörösbor,
» 1 ek paradicsompüré,
» só, fehérbors,
» babérlevél,
» kakukkfű ízlés szerint

Elkészítés
Sütés előtt egy nappal a húst bepácoljuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk, olajjal bekenjük, öntünk rá 1 dl vörösbort, majd fóliával fedve hideg helyen tároljuk. A mártáshoz a csontot a zöldséggel, hagymával, fűszerekkel 1,5 l vízben feltesszük főni. A zsírt felhevítjük, ebben karamellizáljuk a cukrot, rászórjuk a lisztet, sötét színű rántást készítünk, amelyet felengedünk kevés forró csontlével. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a vörösbort visszaöntjük a fövésben lévő csontléhez, mártás sűrűségűre főzzük. A mártásból kiszedjük a csontokat, a babérlevelet, majd szitán átszűrjük.

A húst a pácból kivesszük, papírral a nedvességet leitatjuk, majd fokhagymával, szalonnacsíkokkal megtűzdeljük, fűszerezzük sóval, őrölt borssal. A tepsibe olajat öntünk, belehelyezzük a tűzdelt gerincet, beleszórjuk a babérlevelet, borókabogyót, beleöntjük a páclét, fóliával letakarjuk, a sütőben puhára pároljuk, majd pirosra sütjük.

Jó étvágyat!
forrás: https://www.facebook.com/MagyarFejlesztesiBank

contact_ikon
+36 30 260 7693
+36 29 337 005


2351. Alsónémedi Hunyadi u. 9.
GPS koordináta:
N 47
º 19'2.5"; E 19º 9' 7.2"

Nyitva tartás:
Hétfőtől -Péntekig 8-16 óráig

Nyitvatartási időn kívül telefonos egyeztetést kérek!

 

 

AKTUÁLIS HOLDFÁZIS

AKTUÁLIS HOLD

 

     Keress bennünket a Facebookon!     Google+ Cégem   

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

 

©2012-2016. Herczeg András Vadászpuskaműves | Telefon: +36-30-260-7693, +36-29-337-005 | 2351. Alsónémedi Hunyadi u. 9.
| Email: info (kukac) vadaszpuskamuves.hu


Please publish modules in offcanvas position.