herczeg_andras_duplagolyos_vadászfegyver

2014. 10. 14.
Állandósulni látszik a farkas jelenléte az ÉSZAKERDŐ Zrt. kezelésében lévő zempléni állami erdőkben. A társaság munkatársai az elmúlt időszakban többször észlelték, hogy „ordas” él a belső-zempléni területeken.

Telkibánya, Gönc és Háromhuta térségében néhány alkalommal látták is a nagyragadozót, ráadásul többször találták meg frissen hátrahagyott lábnyomait, valamint egy-egy zsákmányának maradványait – mondta Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

Érdekesség, hogy a farkasnak milyen látványos hatása van a potenciális zsákmányállatokra, elsősorban a gímszarvasra és a muflonra. A bőgés gyakorlatilag hang nélkül, némán zajlott le azokon a területeken, ahol a szarvasok észlelték a ragadozót. Emellett azt is tapasztaltuk, hogy elkerülték az érintett részeket. A muflonok elsődleges védekezési reakcióként nagyobb nyájakba verődtek, de ők is elhagyták az ilyenkor használt területeiket.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. által kezelt Aggteleki-karszton, a Szin-Szelcepusztai vadászterületen már egy évtizede jelen vannak a farkasok, a Bükk hegységben pedig az elmúlt években jelentek meg. A Zemplénben nemcsak a farkas telepedett meg, tavaly egy hiúzról készített felvételt az egyik vadkameránk. Társaságunk elsődleges szakmai célkitűzése, hogy természetközeli gazdálkodást folytassunk. E munkánk bizonyítéka, hogy ezek az emberi tevékenységre érzékeny nagyragadozók a mi erdeinket választották lakóhelyül – fogalmazott Zay Adorján.

Forrás: Huntingpress

contact_ikon
+36 30 260 7693
+36 29 337 005


2351. Alsónémedi Hunyadi u. 9.
GPS koordináta:
N 47
º 19'2.5"; E 19º 9' 7.2"

Nyitva tartás:
Hétfőtől -Péntekig 8-16 óráig

Nyitvatartási időn kívül telefonos egyeztetést kérek!

 

 

AKTUÁLIS HOLDFÁZIS

AKTUÁLIS HOLD

 

     Keress bennünket a Facebookon!     Google+ Cégem   

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

 

©2012-2016. Herczeg András Vadászpuskaműves | Telefon: +36-30-260-7693, +36-29-337-005 | 2351. Alsónémedi Hunyadi u. 9.
| Email: info (kukac) vadaszpuskamuves.hu


Please publish modules in offcanvas position.