herczeg_andras_duplagolyos_vadászfegyver

Ajánló-Hazai vadászI. VERGA Vadászünnep - Család, Természet, Kultúra, Hagyomány – I.rész / Október 6-i Ünnepi megemlékezés a Nyíri-erdőben / Gímtrófea bemutató a Miklósvári Parkerdőben / Ökoturisztikai fejlesztések az ártéren / Trófeaszemle a Sárosfői Vadászháznál / Hunttrophy.com – HAZAI VADÁSZ Kvíz

I.VERGA Vadászünnep-Család, Természet, Kultúra, Hagyomány – I.rész

Az idei évben hagyományteremtő szándékkal megrendezett I. VERGA Vadászünnepen az alsóperei Bakony Zöld Szíve Központban egész nap családoknak szóló – a természethez, kultúrához és hagyományainkhoz kapcsolódó – programok váltották egymást: a vadászkutyák, a solymász bemutatói mellett különleges élményt nyújtott a népdalkör, a néptáncosok műsora, a vadászkürt show, valamint a nyilvános trófeabírálat. A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. hagyományteremtő céllal kicsit másfajta rendezvényt, egy vadászünnepet rendezett Alsóperén, a tavaly szeptemberben ünnepélyes keretek között átadott Bakony Zöld Szíve Központban.

 

 


Október 6-i megemlékezés a Nyíri-erdőben

A KEFAG Zrt. és a Szabadságharc 1848-1849 Alapítvány hagyományosan a Nyíri-erdőben rendezte meg a SZABADSÁGHARC VÉRTANÚINAK tiszteletére tartott ünnepi megemlékezést, az Aradi vértanúk és Szulyovszky László, alapító emlékhelyénél. Az ünnepi műsor, koszorúzás , és gyertyagyújtás után a jelenlévők megtekintették az 1848-1849-es Forradalom és Szabadságharc Gyűjteményes kiállítását a Nyíri Erdészházban.

 


Gímtrófea bemutató a Miklósvári Parkerdőben

A Gyulaj Erdészeti És Vadászati Zrt. a Tamási mellett fekvő Miklósvári Parkerdőben tartotta meg trófeaszemléjét. Az újjáteremtett Miklósvári parkerdei játszótér ünnepélyes átadása után, az idei szeptemberi nászban elejtett gímbüszkeségek lehetett megtekinteni a tóparti környezetben. Az agancsszemle és vadászkürt szólamok, vérebbemutató után szarvasbőgés – élménytúra vette kezdetét az őszi szürkületben. A túravezetők a sötétedő parkerdőben vezették a látogatókat, ahol a hivatásos vadászok a szarvasbőgés jellegzetes hangjait mutatták be. Hallatták az erdő mélyéből a bikák bőgését, felejthetetlen élményt adva kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

 


Ökoturisztikai fejlesztések az ártéren

“A természet ölelésében – Baja – Gemenc – Szekszárd – ökoturisztikai fejlesztések az ártéren” II. ütemében valósult meg a gemenci erdei vasút Keselyűsi Fogadóépülete. A Gemenci Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. közjóléti létesítményének átadó ünnepségére látogatott el a HAZAI VADÁSZ stábja szeptember 26-án.

 

 Trófeaszemle a Sárosfői Vadászháznál

Október 3-án a Devecseri Erdészet Sárosfői Vadászházánál tartotta meg a Bakonyerdő Zrt. hagyományos trófeaszemléjét. Az Erdőgazdaság a nyolcadik alkalommal szervezte meg a nagyszabású agancsmustráját, amelyen a tavalyitól jelentősen nagyobb számú, és több érmes trófeát állítottak ki.

 

 


Hunttrophy.com – HAZAI VADÁSZ Kvíz

Íme az októberi kvíz kérdésünk:

Az Erdélyből származó magyar orvos 1932 – ben Szomáliába ment, majd rövid idő után Abesszíniába (a későbbi Etiópia) utazott, ahol Hailé Szelasszié elnök családjának háziorvosa lett. Később átköltözött Tanganyikába, több mint 40 évet élt Afrikában, ott is hunyt el. Munkája mellett szenvedélyes természetbúvár volt, aki ismerte és kutatta is a természetet, több növény és állatfaj is viseli a nevét. Feleségével együtt gyakran indultak vadász – szafarira, vendégük volt Ernest Hemingway és Széchenyi Zsigmond is. Ki Ő?

1. Dr. Sáska László
2. Dr. Pálos Ádám László
3. Dr Szunyoghy János

 

A helyesen válaszoló felhasználók között 1 db Sauer baseball sapka ”Use Enough Gun” kerül kisorsolásra a Blaser Magyarország Kft. felajánlásából.

 

A választ a www.hunttrophy.com vadászati közösségi oldalon a KVÍZ menüpont HAZAI VADÁSZ játék oldalán lehet megadni!

Sorsolás: minden következő hónap 5- ig! A nyertes nevét a sorsolást követően a www.hunttrophy.com HAZAI VADÁSZ játék oldalán tesszük közzé!
Műsorunkat 2014. október 12-én, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

http://echotv.hu/hazai-vadasz
forrá: fhmag.hu

contact_ikon
+36 30 260 7693
+36 29 337 005


2351. Alsónémedi Hunyadi u. 9.
GPS koordináta:
N 47
º 19'2.5"; E 19º 9' 7.2"

Nyitva tartás:
Hétfőtől -Péntekig 8-16 óráig

Nyitvatartási időn kívül telefonos egyeztetést kérek!

 

 

AKTUÁLIS HOLDFÁZIS

AKTUÁLIS HOLD

 

     Keress bennünket a Facebookon!     Google+ Cégem   

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

 

©2012-2016. Herczeg András Vadászpuskaműves | Telefon: +36-30-260-7693, +36-29-337-005 | 2351. Alsónémedi Hunyadi u. 9.
| Email: info (kukac) vadaszpuskamuves.hu


Please publish modules in offcanvas position.