herczeg_andras_duplagolyos_vadászfegyver

Egyre több a külföldi vadász itthon 1

2014. 09. 13.
Több ezer dámszarvas udvarlásától hangos a gemenci erdő. Somogyban szeptember elejétől bőgnek a bikák, hangjukkal akarják a környékre csalogatni a nőstényeket.

Közben évről évre nő a külföldi vadászok száma, ami jelentős bevételt is jelent a vadásztársaságoknak. Csak Somogyban 1700 vadat is elejthetnek idén a vadászok.

Egy szerelmes gímszarvas bőgése összetéveszthetetlen, a somogyi vadászok a nászidőszakban kürttel csábítják elő az állatot az erdőből.

Egyre több a külföldi vadász itthon 2

Abban jelent segítséget, ha megpróbálunk egy távolabb lévő hímbikát közelebb hívni, illetve olyan esetben, amikor nincs olyan messze tőlünk a szarvas, viszont nem látjuk – magyarázta a Híradónak Bencze László vadász, aki a hosszú évek alatt szerzett tapasztalatai alapján azonosítani tudja, hogy melyik bika merre jár és mekkora a háreme.

A dámszarvasok nászidőszaka a vadászok legnagyobb ünnepe, amely szeptember elejétől a hónap végéig tart. Ki is használják ezt az időszakot, a cél, hogy minél nagyobb trófeát tudjanak begyűjteni. Ilyen időszakban engedik magukat látni, mivel a gímbika az agancs levetési időszakát követően az erdő legsűrűbb részeire vonul vissza, nagyon ritkán látható egész addig, amíg nem jön el a szeptember, nem jön el a nászidőszak – mutatott rá a vadász.

Egyre több a külföldi vadász itthon 3

Somogy megyében várhatóan 1500-1700 gímbikát fognak idén kilőni a vadászok. Kaszóban most németek és franciák is vendégeskednek a vadászati idényben.

Most először vagyok Magyarországon, hallottam az ismerősöktől, hogy milyen jó a vadászkultúra, és szeretnék egy 6-8 kilogramm közötti trófeát begyűjteni – nyilatkozta Günter Staffler német vadász.

Hosszú évek óta a külföldiek is látnak fantáziát a magyar erdőkben, magyar nagyvadat ejteni ugyanis egyfajta presztízskérdés is lett a vadászok számára.

A hozzánk érkező bérvadászok 90 százaléka külföldi, a döntő többség német ajkú: németek, osztrákok, svájciak, de Európa szinte minden országából érkeztek már vendégek. Jelen pillanatban 15 bérvadász tartózkodik nálunk – számolt be Galamb Gábor, a Kaszó Zrt. vezetője.

Somogyban tavaly egy több mint 12 kilós trófea volt a rekord, a vadászok azt remélik, idén ennél nagyobb agancsot is be tudnak gyűjteni.

Forrás: M1 Híradó 

contact_ikon
+36 30 260 7693
+36 29 337 005


2351. Alsónémedi Hunyadi u. 9.
GPS koordináta:
N 47
º 19'2.5"; E 19º 9' 7.2"

Nyitva tartás:
Hétfőtől -Péntekig 8-16 óráig

Nyitvatartási időn kívül telefonos egyeztetést kérek!

 

 

AKTUÁLIS HOLDFÁZIS

AKTUÁLIS HOLD

 

     Keress bennünket a Facebookon!     Google+ Cégem   

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

 

©2012-2016. Herczeg András Vadászpuskaműves | Telefon: +36-30-260-7693, +36-29-337-005 | 2351. Alsónémedi Hunyadi u. 9.
| Email: info (kukac) vadaszpuskamuves.hu


Please publish modules in offcanvas position.